Vastenmaaltijden in de 40-dagentijd voor Pasen

Op woensdagavonden koken  meerdere vrijwilligers koken ieder een gerecht voor 6 personen

Met het project voor de vastentijd of 40-dagentijd in 2024 wordt beoogd om mensen, jong en oud, bijeen te brengen en met elkaar te spreken over welke betekenis vandaag de dag onthouding, vasten, heeft. Heel lang geleden toen de voedselvoorziening in Nederland vrijwel geheel afhankelijk was van de landbouw, was vasten na de winterperiode bittere noodzaak. Tegenwoordig heeft het zich onthouden van gewoonten en/of genotsmiddelen het effect dat de waarde en betekenis ervan opnieuw ontdekt kan worden. De vastentijd voorafgaand aan Pasen staat niet alleen binnen de kerken, maar ook maatschappelijk bekend als een periode van bezinning en inkeer. Dit kan voor alleenstaanden soms nét een gevoel van eenzaamheid aanwakkeren, niet alleen in het “zijn”, maar ook waar het gaat om de gedachtenvorming en bezinningsvragen. Het is fijn als er in die periode een mogelijkheid is om dat gevoel kwijt te raken of te ontkrachten. Met het organiseren en samen koken van eenvoudige doch voedzame vastenmaaltijden brengen we mensen van verschillende religieuze achtergronden bijeen. Samenzijn, samen spreken en samen eten, creëert verbondenheid en uitwisseling.

Wanneer:
21 en 28 februari,
6,13 en 20 maart

Bij de vastenmaaltijden in de Veertigdagentijd eten we op de woensdagavond van een goede en eenvoudige pot in de Mennozaal van de DoRe-kerk. De maaltijd begint om 18.00 uur, inloop vanaf 17.45 uur. Volwassenen betalen € 3,50 en kinderen tot 12 jaar € 2,-. Wij vragen koks die porties voor zes personen willen koken. De koks krijgen uiteraard de kosten van de gekookte maaltijd vergoed. Het geld dat overblijft, gaat in de 'vastenpot' naar een project dat wordt uitgezocht door de diakenen.

 

Je kunt je aanmelden – in één keer voor alle vijf maaltijden of per keer – als kok en als deelnemer aan de maaltijd bij: kees.stroop@gmail.com of tel. 0522-256322.